Velten&DeWith is NEN 4400-1 gecertificeerd en beschikt over het SNA keurmerk.

Jonathan Slob in de schijnwerper

21 jan 2018

Jonathan Slob (23 jaar, vader van een dochter) is nu ruim een jaar bij ons in dienst. Tijd om terug en vooruit te blikken. Direct na zijn studie ging hij aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in de regio Utrecht. Waarom koos hij voor detachering, hoe kijkt hij erop terug en hoe ziet hij zijn toekomst voor zich? In zijn vrije tijd kookt Jonathan graag, we zijn dus ook wel benieuwd welk gerecht hij voor zijn collega’s zou klaar maken.

Wat waren je verwachtingen vooraf?

Eigenlijk had ik helemaal geen verwachtingen. Tijdens de opleiding leer je alles wel in theorie, maar in de praktijk krijg je pas echt een goed totaalbeeld.

Hoe kwam je bij Velten & De With terecht?

Ik reageerde op een advertentie en had daarnaast ook andere bureaus aangeschreven. Met Cor en Dianne had ik meteen een goede klik – heel persoonlijk, het zijn echt fijne mensen.

Hoe kijk je nu terug op je eerste jaar?

Het is prettig dat je een bureau naast je hebt waar je op terug kunt vallen en er voor zorgt dat je blijft doorgroeien. De keerzijde is dat je niet echt onderdeel bent van het team bij de opdrachtgever. Daarvoor moet je wel bij elke volgende opdracht tijd investeren om je collega’s te leren kennen. Ook moet je je telkens weer opnieuw bewijzen. Groot voordeel hiervan is dat je je snel ontwikkelt zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Was het altijd je droom om financial te worden?

Mijn vader is ook financial, dus aan hem had ik zeker een voorbeeld. Ik wilde eigenlijk directeur worden, daarom heb ik eerst een managementstudie gevolgd (International Business Management).

Met welke drie woorden kun je jezelf omschrijven?

  • Gedreven – ik ben echt resultaatgericht en kan echt vol ergens voor gaan, hierbij wil ik zo snel mogelijk mijn taken afronden, zodat ik verder kan naar de volgende opdracht;
  • Oplossingsgericht – ik geniet ervan om de kern van het probleem te achterhalen en dat op te lossen. Je ziet te vaak dat er brandjes worden geblust in plaats van bijvoorbeeld het proces te verbeteren. Ik deel graag mijn kennis en inzichten met collega’s;
  • Leergierig – Het komt voor dat ik opdrachten krijg en niet precies weet hoe ik ze uit moet voeren. Dan probeer ik door vragen te stellen aan collega’s en dingen uit te zoeken en uit te proberen toch een opdracht goed te voltooien. Dit geeft mij voldoening. Hier word ik echt enthousiast van, zeker wanneer het gelukt is!

Waar kun je echt enthousiast van worden?

Een dag waarin ik echt vooruitgang heb geboekt of als ik geld heb bespaard voor de opdrachtgever, dat geeft me echt energie. Van het oplossen van structurele problemen word ik ook echt enthousiast.

Welke grote verandering verwacht je dit jaar

Ik wil doorgroeien naar (assistent) controller.

En hoe ziet je leven er over 5 jaar uit?

Dan wonen we waarschijnlijk iets groter, met misschien nog een zoon of dochter erbij. Daarnaast wil ik dan stappen hebben gezet richting business control.

Welke veranderingen zie je de komende jaren op de financiële afdeling van bedrijven?

De automatisering zal verder toenemen. Het worden dus kleinere afdelingen, waarbij met name de finance en business control functies overblijven. Collega’s die zich niet verder ontwikkelen hebben straks echt een probleem.

Je houdt van koken, wat zou je voor je collega’s klaar maken?

Pannenkoeken met bier en van alles erop, bijvoorbeeld shoarma, champignons, paprika, ham en kaas.